منبرهای مرداد ماه ۱۳۹۹

نگارش در تاریخ ۵ آذر ۱۳۹۹ | ارسال شده در بخش منبرها | هیچ نظری

منبرهای مرداد ماه ۱۳۹۹

 

🔹 مراسم هفتگی زیارت آل یس علیهم السلام

به نیت آمرزش رفتگان و شفای بیماران، به ویژه مؤمنین مورد نظر

🔹 سخنرانی با پخش زنده تصویری منبر (از لایو اینستا)
و پخش صدای زنده قرائت زیارت و منبر (از میکسلر)

موضوع:
🔹 پنجشنبه ۲ مرداد ۹۹

قرائت زیارت ۲۱:۴۵
سخنرانی ۲۲:۱۵

آدرس لایو اینستاگرام
https://instagram.com/menbar_ansari?igshid=ox1zdmn1lkhl

آدرس صدا در میکسلر
https://mixlr.com/menbar

@menbar_ansari

https://chat.whatsapp.com/FgKYbi1lkbDJomrcfXNczW

صلی الله علیک یا صاحب الزمان

ندبه ای برای دلتنگی جمعه

بیا که بی تو لحظه ای،
دقایقم گذر ندارد….

نوای العجل شنو،
ز گریه ام غزل شنو…

@menbar_ansari

پروتکل‌های بهداشتی برای ماه محرم طراحی شود

به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز پنجشنبه در جلسه کمیته‌های تخصصی ستاد ملی مقابله با کرونا ضمن تاکید بر اهمیت ویژه مراسم سوگواری حضرت امام حسین(ع) و بهره‌های فراوان معنوی آن برای جامعه که نمی‌توان از آن چشم پوشید، اظهار داشت: توسل به ائمه اطهار(ع) و بخصوص بهره‌مندی‌های معنوی مردم از آئین‌های مرتبط با سوگواری حضرت سیدالشهداء(ع) یک نیاز روحی غیرقابل انکار بوده و برگزاری این آئین شکوهمند یک ضرورت قطعی است.

روحانی تاکید کرد: بر همین اساس می‌بایست با توجه به تجربه موثر و قابل تقدیر همکاری و همراهی مردم متدین، روحانیت معزز و نهادهای مذهبی در ایام ماه مبارک رمضان، دستورالعمل‌های مناسب برای برگزاری مراسم عزاداری حضرت اباعبدالله‌الحسین(ع) در ایام محرم و صفر طراحی شود. قطعا اطلاع‌رسانی و اقناع مردم بر اساس پیوست رسانه‌ای که کمیته اطلاع‌رسانی در این زمینه تهیه می‌کند، موثر خواهد بود.

https://www.khabaronline.ir/news/1413492/اظهارات-مهم-روحانی-درباره-نحوه-برگزاری-مراسم-محرم-و-کنکور

▫️سخنرانی

⚫ عصر روز شهادت امام باقر علیه السلام
▫️زمان: سه شنبه ۷ مرداد ماه
▫️ساعت ۱۹:۴۵ تا ۲۰:۲۰

حضور و همراهی با مجلس سوگواری اهل بیت علیهم السلام
از طریق لایو اینستاگرام به نشانی زیر فراهم است.

https://instagram.com/menbar_ansari?igshid=ox1zdmn1lkhl

🔸 مطالب رسیده از شما سروران

نوشته اند:

قبول حق ، چقدر شعر بقیع جانسوز بود .
یه حال خوب داشت. احساس میکردی پشت پنجره های بقیع وایسادی .
یه جورایی بقیع بودم ،یه جورایی احساس کردم یه لحظه پشت دیوار بقیعم، نزدیک به خانم ام البنین وایسادم و دارم به بقیع نگاه میکنم .سردی و ‌بوی آهن پنجره های بقیع رو میشد احساس کنی

انشاءالله باز هم دیدار بقیع نصیبتون بشه

http://www.h-ansari.net

@menbar_ansari

امروز روز «ترویه» است.

روز ترویه

هشتم ذی‌الحجه، روز ترویه است و این روزی است که حجاج نیت حج تمتع می‌نمایند و محرم شده، از مکه به سمت منا حرکت می‌نمایند و شب را در آنجا بیتوته می‌کنند و صبح روز عرفه به جانب عرفات رهسپار می‌گردند.

ترویه در لغت به چند معنا به کار رفته است از قبیل : سیراب شدن، سیراب کردن، کسی را به روایت شعر واداشتن، در کاری اندیشه‌کردن.

درباره نامگذاری این روز به «روز ترویه» به روایاتی رسیده است از جمله در علل الشرایع، اثر شیخ صدوق، در بارۀ علت نامیدن این روز به ترویه حدیثی از امام صادق (علیه‌السلام) روایت کرده که راوی می‌گوید: از حضرت پرسیدم چرا روز ترویه را روز ترویه نامیده‌اند؟
حضرت فرمود: زیرا در عرفات آب نبود و حاجی‌ها روز هشتم ذی‌الحجه از مکه آب برمی‌داشتند و به عرفات می‌بردند و برخی از ایشان به بعضی دیگر می‌گفتند: تروّیتم، تروّیتم (سیراب شدید، سیراب شدید)؛ لذا به خاطر همین، روز هشتم را روز ترویه نامیدند

🔰به یوم الترویه محمل ببستند…

📝چون امام حسین علیه السلام عزم خروج از مکه کرد، به خطابه ایستاد و فرمود:

🔸قلاّده مرگ بر فرزند آدم همانند گردنبندى است بر گردن دختران جوان، و اشتیاق من به دیدار گذشتگانم همانند اشتیاق یعقوب به دیدار یوسف است، و براى من مقتلی برگزیده شده که به آن خواهم رسید، گویا مى بینم گرگان درنده بیابان – بین نواویس و کربلا ـ بند بند تنم را پاره کرده و از من شکم هاى تهى و مشک هاى خالى خود را پر مى کنند. از آن روز که قلم تقدیر الهى بر آن رقم خورده گریزى نیست.

🔸خشنودى خداوند خشنودى ما اهل بیت است، ما بر بلای الهی صبر میکنیم و او پاداش عظیم صابران را به ما خواهد داد. پاره تن رسول خدا هرگز از وی جدا نمى شود و در حظیره القدس به او ملحق خواهد شد و چشمان رسول خدا به ذرّیه اش روشن مى شود و وعده اش توسّط آنان وفا خواهد شد.

🔸هر کس آماده است خون خود را در راه ما نثار کند و خود را آماده لقاى خداوند سازد، با ما رهسپار شود، زیرا من فردا صبح به خواست خداوند حرکت خواهم کرد.

🌱الحمد لله و ما شاء الله و لا قوه الا بالله و صلی الله علی رسوله، خط الموت علی ولد آدم مخط القلاه علی جید الفتاه و ما أولهنی الی أسلافی اشتیاق یعقوب الی یوسف و خیر لی مصرع أنا الاقیه، کأنی بأوصالی تتقطعها عسلان الفلوات بین النواویس و کربلا فیملان منی أکراشا جوفا و أجربه سغبا لا محیص عن یوم خط بالقلم، رضی الله رضانا أهل البیت نصبر علی بلائه، و یوفینا أجر الصابرین، لن یشذ عن رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم لحمته بل هی مجموعه له فی حظیره القدس یقر بهم عینه و ینجز بهم وعده، من کان باذلا فینا مهجته و موطنا علی لقاء الله نفسه فلیرحل معنا فانی راحل مصبحا ان شاء الله

📗اللهوف ص۱۲۶
📗بحارالانوار ج۴۶ ص۳۶۶

https://telegram.me/sheikhmahditehrani

🔹 مراسم هفتگی زیارت آل یس علیهم السلام

به نیت آمرزش رفتگان و شفای بیماران، به ویژه مؤمنین مورد نظر

🔹 سخنرانی با پخش زنده تصویری منبر (از لایو اینستا)
و پخش صدای زنده قرائت زیارت و منبر (از میکسلر)

موضوع:
🔹 پنجشنبه ۹ مرداد ۹۹

قرائت زیارت ۲۱:۴۵
سخنرانی ۲۲:۱۵

آدرس لایو اینستاگرام
https://instagram.com/menbar_ansari?igshid=ox1zdmn1lkhl

آدرس صدا در میکسلر
https://mixlr.com/menbar

@menbar_ansari

https://chat.whatsapp.com/FgKYbi1lkbDJomrcfXNczW

🔸 پرسش و پاسخی در مورد چگونگی وحی

با این توضیح که پرسش زیر با ارسال کلیپی همراه بود حاوی دسته بندی دیدگاه و نظرات چند نفر از روشنفکران و حوزه ای ها، که بعضی از آنها شناخته شده و برخی نیز غیر معروف هستند. در مجموع صاحبان آن دیدگاه ها میخواهند قرآن را زمینی و نه آسمانی و وحی را یکی از حالات روحی و درک های معنوی برخاسته از شخصیت و آگاهی های پیامبر و قرآن را کتابی تاریخی بدانند و همه احکام و فرامین آن را دارای زمانبندی تاریخی بشمارند و رسالت جهانی و اجتماعی داشتن را از این کتاب مقدس، نفی کنند.
[۷/۳۱،‏ ۱۷:۳۶] ط. ق: سلام جناب آقای انصاری.
برای اینگونه نظرها چه جوابی داریم
وچه پاسخی باید داد..راهنمائی کنید. متشکرم.

[۸/۱،‏ ۱۵:۱۸] Hosein Ansari: سلام بر شما
با تبریک عید قربان، عرض می کنم باید به هواداران یا استماع کنندگان اینگونه کلیپ های تقطیع شده و سخنان و ادعاهای ناروشمند، یادآوری کرد که هیچکدام این افراد را نمی توان نمایندۀ دیدگاه شیعه به حساب آورد یا اینکه آنان را متخصص در مباحث عقیده و تفسیر و فقه دانست که صاحب مدرک حوزوی و دانشگاهی در رشته مورد نظر داشته باشند یا مورد تایید متفکران و صاحبنظران علمی در جامعه علوم دینی باشند.
بنا بر این وظیفۀ اولیۀ طالبان این است که برای آگاهی و اطلاع درست از چند و چون مبانی دینی و تفسیری و شناخت قرآن و معارف دینی، به مراجع و منابع اصلی و مورد تایید علمی اعم از ایرانی و غیر ایرانی و مسلمان و نامسلمان مراجعه کنند و گر نه اتلاف عمر خود را سبب شده اند و پاسخ های کوتاه و بلند امثال ما مقطعی بوده و راهگشای معرفت و شناخت درست و همه جانبه ای برای آنان نخواهد بود.
برای همین جهت اهل بیت علیهم السلام سفارش کرده اند که «بنگرید تا علوم دینی تان را از چه کسی میگیرید.» زیرا برخورداری از تخصص و تعهد و ایمان و مسئولیت شناسی از نیازهای مهم برای استماع و تدبر و پذیرش افکار و آراء است.

بنابر این باید به چنین شبهه هایی یک پاسخ حداقلی داده شود که خیرخواهان به این اندازه ها فعالیت می کنند، اما ریشه این افکار باطل نمی خشکد. تنها راه نجات ، تربیت فرهنگی افراد به ویژه جوانان، برای یادگیری شیوۀ مطالعه و بررسی آراء است. به این روش که از که بشنوند و چه فرا بگیرند و چگونه بررسی کنند. پس باید به مخاطبان، روش ها آموخته شود و گر نه حکایت ماهی دادن به گرسنه ای است که در ساحل دریا زندگی می کند. یعنی هر روز محتاج پاسخ است. یعنی باید ریشه را خشکانید.

با ثنا
حسین انصاری
۱۱ مرداد ۹۹ه

اکرام عاشورا و حماسه حسینی
▪️ «یکم»

صدیق گرامی ام با درود بر شما
به این اندازه ها هم نمی پذیرم که دایرۀ تعداد و شمار مداحان خوب اهل بیت علیهم السلام محدود و کوچک باشد و منحصر به امثال آن دو بزرگوار (چایچیان و علامه) که نام بردید. زیرا با واقعیتی که دیده ام ناسازگار است و حقیقت امر برای اهل آگاهی پنهان نیست.
هزاران انسان دلباخته در این سرزمین های پهناور هستند که با تحمل چه سختی ها و دشنام ها و حتی دادگاهی شدن ها و تقیه ورزی های تلخ و جانفرسا، فقط برای رضای اهل بیت ع در این راه مانده و ایستادگی می کنند و جز عشق نابی که در سینه دارند چیز دیگری آنان را در این راه روشن پشتیبانی نمی کند.
کار این مجموعه بزرگ عشق آموختگان از بیداری گذشته است و حتی خوابگه آنان نیز عرصه عشقبازی با خوبان عالم هستی شده است. سخنان و حالات آنان فراتر از آن است که در هیاهوی اهل دنیا بازگویی شود. حال هایی که عارفان ستاره دار یک از چندم آن را هیچگاه در نیافته اند. آیا اگر مشتی هوسباز یا دنیا طلب در لباس و کلاس اهل ایمان خودنمایی و ریا کنند باید درِ ایمان و عشق را بست یا ایوانِ بلند معنویت را فروکوبید؟ وقتی دانشوری بیت شعری می فرستد که گویا کار حسین و عاشورا حماسه است و مرثیه در تعارض با آن حماسۀ بزرگ و میان حماسه و مرثیه و حماسه و اشک، تعارض می بیند و تضاد می انگارد از مردمان عوام چه انتظاری می رود؟ وقتی آنان که بیشتر خوانده اند هنوز در نمی یابند که حماسه های حسینی از گذر سوگواره ها فراز آمده است و جان های عاشق را گلچین کرده است از عشق ناخوانده ها چه بر میاید؟ در حالیکه ایشان چشم به دهان آنان دوخته اند.
آیا نمی دانند که به تعبیر شهید مطهری، حماسه از گریه بر میخیزد و نمی دانند که فردوسی حکیم، حماسه بزرگش را با سوگ سیاووشان ساخته است؟ آیا آن همه گزاره های مؤکّد اهل بیت علیهم السلام بر عزاداری و سوگواری جهت‌دار را در درازای ۲۰۰ سال حیات شریفشان نخوانده اند؟
این روزها، همگان از تاریخ ناخواندگی مردم خود می نالند اما گویا نخوانده اند و نمی دانند که داستان امروز عاشورا و زیست کنونی محرم ما، بارهای دیگری در تاریخ این سرزمین تکرار شده است؛ برای نمونه در قرن پنجم و هفتم و دوازدهم و چهاردهم و اکنون ماییم ، در پانزدهمین قرن و تکرار یک ارتجاع بزرگ در تاریخ شعور و آگاهی در این سرزمین فساد زده و در جهانی به بلا گرفتار آمده.

🔸 «دوم»

استاد سلام
این نوشته ها یکسویه است و معمولا نویسندگانش تجربه زیسته ای از زیست روضه و محرم ندارند و سوگیری نوشتارها بر تخریب کور استوار است. لذا این نوشته ها برای امثال من و شما با توجه به آگاهی های پیشینی که داریم در دسته نقد جا میگیرند اما برای تنوع مخاطبان به ویژه خوانندگان جوان به مثابه سیلی است که بنیان خانه و خانمان را به آب می دهد. نوشته های انتخابی ما یا باید واقع بینانه و اعتدالی و اصلاحگر باشد یا آنکه خود بر آن قیودی بیفزاییم و حواشی بنگاریم تا جامعه مخاطب از آسیب بنیادین محفوظ بماند.
اگر ز باغ رعیت، ملک خورد سیبی
برآورند غلامان، درخت از بیخ

▪️ «سوم»

اگر سلبریتی ها و هنرمندان، مردم را شاد می کنند و سرگرم، مرثیه خوانان و عاشوراییان نیز روح آگاهی و حماسه و انسانیت در جامعه و تاریخ و مذهب می دمند و نقد جان و برگ عُمر، بر سر این تلاش میگذارند.
میدانم این درد مشترکی است میان اهل ایمان و ولایت اهل بیت علیهم السلام که خوب می شناسیمش. امیدوارم که از درگاهشان پاداش صابران ببریم و در آن آستان عزیز، کار صبوران کنیم.
بگذارید راه را بشناسیم رهروان را خواهیم دید.
گاهی بسیار پیشتر از خود و گاهی فرسنگ ها عقب مانده….
امام صادق ع -همدلانه- فرمود؛ اخوک دینک، فاحتط لدینک بنا شئت.. دین ات را چون برادرت به شمار، و هر چه میتوانی برای حفظ آن احتیاط کن.

حسین انصاری
۱۴ مرداد ۹۹

@h_ansari43

https://chat.whatsapp.com/FgKYbi1lkbDJomrcfXNczW

آگاهی، در بارۀ سرنبشت فرهنگی امروز در این کشور بی در و پیکر، نوشت؛

عصر رادیکالیسم، آن هم میان نخبگان
عصر چشم بستن و نگاشتن
عصر نخواندن و فوروارد کردن
عصر انتقام از دین به واسطه کینه از مدعیان دین
عصر…

@h_ansari43

🔹 مراسم هفتگی زیارت آل یس علیهم السلام

به نیت آمرزش رفتگان و شفای بیماران، به ویژه مؤمنین مورد نظر

🔹 سخنرانی با پخش زنده تصویری منبر (از لایو اینستا)
و پخش صدای زنده قرائت زیارت و منبر (از میکسلر)

موضوع:
🔹 پنجشنبه ۱۶ مرداد ۹۹

قرائت زیارت ۲۲
سخنرانی ۲۲:۳۰

آدرس لایو اینستاگرام
https://instagram.com/menbar_ansari?igshid=ox1zdmn1lkhl

آدرس صدا در میکسلر
https://mixlr.com/menbar

@menbar_ansari

https://chat.whatsapp.com/FgKYbi1lkbDJomrcfXNczW

الشیخ طارق یوسف المصری
از علمای آگاه اهل سنت است که در باره سانسور تاریخ و روایات اسلامی توسط علما و مسکوت گذاشتن سفارش های پیامبر(ص) و خطبه غدیر خم در جامعه اسلامی با بلاغت سخن میگوید.
@menbar_ansari

تاریخچه سابقه‌ی انکار غدیر به عصر پیامبر (ص) بر می گردد. داستان حارث بن نعمان فهری که در کتب تفسیر و روایت آمده است و شأن نزول آیات اوایل سوره معارج است گواه بر اولین انکارهای آشکار نسبت به واقعه غدیر خم است. امری که تا دوران حاضر نیز ادامه یافته و برخی از دشمنان اهل بیت علیهم السلام را بر انکار حقیقت واداشته است.
یا زدایی از غدیر/فراموشاندن و بایکوت کردن آن نیز بخش دوم این سناریو است که در تاریخ اسلام به شکل ها و شیوه‌های متعددی دنبال شده است. این یادزدایی را در عصر حاضر در بایکوت رسانه‌ای می توان مشاهده کرد و شواهد آن را هر سال مکررات دید و تجربه نمود.
نتایج تلخ انکار/یادزدایی محتوا و پیام غدیر را در مواردی بر می شماریم.
اول: قطع رضایت خداوند. قرآن می گوید غدیر سبب رضایت خدا از اسلام شماست. الیوم…و رضیت لکم الاسلام دینا.
دوم: نقصان دین. پذیرش اراده غدیر است که دین را کامل می کند. الیوم…اکملت لکن دینکم.
سوم: رها کردن قرائت اهل بیت(ع) از اسلام. زیرا با پشت کردن به حقیقت غدیر، لزوما گرفتار قرائت برخی از صحابه از اسلام خواهند شد که با روح اسلام و قرآن و سنت نبوی بیگانگی دارد.

🔹 سخنرانی روز عید غدیر

محل برگزاری یزد
پخش زنده و لایو

🔹 سخنرانی با پخش زنده تصویری منبر (از لایو اینستا)
و پخش صدای زنده قرائت زیارت و منبر (از میکسلر)

موضوع:
یادی از غدیربانان و دعوتی به نگاهبانی از فرهنگ غدیر
🔹 پنجشنبه ۱۸ مرداد ۹۹
برابر با ۱۸ ذیحجه ۱۴۴۱
ساعت ۱۴:۴۰ تا ۱۵:۱۰

آدرس لایو اینستاگرام
https://instagram.com/menbar_ansari?igshid=ox1zdmn1lkhl

آدرس صدا در میکسلر
https://mixlr.com/menbar

@menbar_ansari

لینک برای پیوستن به گروه منبرها در واتساب
https://chat.whatsapp.com/FgKYbi1lkbDJomrcfXNczW

” دست نوشته گوته برای نجف ”

برای مشاهده ادامه این مستند با فیلتر شکن لینک زیر را لمس کنید.👇

#غدیر
#گوته
#نجف
#علی_ولی_الله
🆔️ @fotrosmediatv

این فرسته را دقایقی پیش روی تلگرام رسمی بی بی سی دیدم
به زودی دریافتم که اشتباهی به آنجا ارسال شده است. برای همین از آن اسکرین شات گرفتم، چند ثانیه بعد از کانال بی بی سی حذف شد.

گزارش های حساب شده و سفارشی

آن روز که آیه مباهله بیان شد
وز “انفسنا” ذکر علی هم به میان شد.
دیدند که با خویش، پیمبر چه کسی برد
قدر علی و فاطمه آن روز عیان شد.

روز مباهله در نگارگری ها(مینیاتور)
نسخه “الآثار الباقیه” در فرانسه

🔹 مراسم هفتگی زیارت آل یس علیهم السلام

به نیت آمرزش رفتگان و شفای بیماران، به ویژه مؤمنین مورد نظر

🔹 سخنرانی با پخش زنده تصویری منبر (از لایو اینستا)
و پخش صدای زنده قرائت زیارت و منبر (از میکسلر)

موضوع:
شرافت تشرفات (دنباله مطالب)

🔹 پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۹

قرائت زیارت ۲۱:۳۰
سخنرانی ۲۲

آدرس لایو اینستاگرام
https://instagram.com/menbar_ansari?igshid=ox1zdmn1lkhl

آدرس صدا در میکسلر
https://mixlr.com/menbar

@menbar_ansari

https://chat.whatsapp.com/FgKYbi1lkbDJomrcfXNczW

🔸🔸
رؤیای زیبای تشرف شیخ صدوق(ره)

در بحث از تشرفات به نوعی از تشرف که در خواب و رؤیای صادق، نصیب اهل معرفت می شود اشاره کرده ام که برای آن شواهد و نمونه های متعددی را از قرن سوم -آغاز غیبت- تا به امروز، در نوشته های بزرگان شیعه و حتی غیر شیعه، می توان دید و خواند که از بهترین آن حکایات، گزارش شیخ صدوق(ره) است. ترجمۀ داستان این رؤیای صادق از قلم نورانی خود ایشان بی تردید، خواندنی و معرفت آموز است.
شیخ فقیه أبو جعفر محمد بن علی بن حسین بن موسی بن بابویه معروف به شیخ صدوق (اعلی الله مقامه) در مقدمۀ کتاب در ارج «کمال الدین و تمام النعمه» خاطرات خود را در سفر بازگشت از فرارودان (ماوراءالنهر) به سوی «ری» چنین می نویسد :
«انگیزه من در تالیف این کتاب آن بود که چون آرزویم در زیارت علی بن موسی الرضا – صلوات الله علیه – برآورده شد به نیشابور برگشتم و در آنجا اقامت گزیدم و دیدم بیشتر شیعیانی که به نزد من، آمد و شد می کردند در امر «غیبت» حیرانند و درباره امام قائم (عجل الله فرجه) شبهه دارند و از راه راست منحرف گشته و به رأی و قیاس روی آورده اند. پس با استمداد از اخبار وارده از پیامبر اکرم و ائمه اطهار (صلوات الله علیهم) تلاش خود را در ارشاد ایشان بکار بستم تا آنها را به حق و صواب دلالت کنم.
تا اینکه شیخی از اهل فضل و علم و شرف که از دانشمندان قم بود، از بخارا
بر ما وارد شد، من به جهت آنکه وی دیندار و خوش فکر و راست کردار بود، از دیر زمان، آرزوی ملاقات او را داشتم و مشتاق دیدار او بودم و او شیخ نجم الدین محمدبن حسن بن محمد بن احمد بن على بن صلت(رض) بود و پدرم از جد او -محمدبن احمد بن علی بن صلت – روایت می کرد و علم و عمل و زهد و فضلش را می ستود و احمد بن محمد بن عیسى با آن فضل و جلالتی که داشت، از ابوطالب عبدالله بن صلت قمی(رض) روایت می کرد و باقی بود تا آنکه محمد بن حسن صیقار او را دیدار کرد و از او روایت نمود.
پس چون خدای – تعالى – مرا به آن شیخ که از این خاندان رفیع بود رسانید او را سپاس گفتم که دیدارش را نصیبم ساخت و به برادریش گرامی ام داشت و دوستی و صفایش را به من ارزانی فرمود.
یک روز که برایم سخن می گفت، کلامی از یکی از فلاسفه و منطقیان بزرگ بخارا نقل کرد که آن کلام او را در مورد قائم حیران ساخته بود و به واسطه طول غیبتش و انقطاع اخبارش او را به شک و تردید انداخته بود. پس من فصولی در اثبات وجود آن حضرت بیان کرده و اخباری از پیامبر اکرم و ائمه اطهار در غیبت آن امام، روایت کردم و او بدان اخبار آرامش یافت و شک و تردید و شبهه را از قلب او زایل ساخت و احادیث صحیحی را که از من فراگرفت به سمع و طاعت و قبول و تسلیم پذیرفت و از من درخواست کرد که در این موضوع کتابی برایش تألیف کنم.
من نیز درخواست او را پذیرفتم و به او وعده دادم که هرگاه خداوند وسایل مراجعتم را به محل استقرار و وطن – شهر ری – فراهم کند به گرد آوری آنچه خواسته است اقدام نمایم.

در این میان، شبی درباره آنچه در شهر ری باز گذاشته بودم از خانواده و فرزندان و برادران و نعمتها، اندیشه می کردم که ناگاه خواب بر من غلبه کرد و در خواب دیدم گویا در مکّه هستم و به گرد بیت الله الحرام طواف می کنم و در شوط هفتم به حجر الأسود رسیدم آن را استلام کرده و بوسیده این دعا را می خواندم : این امانت من است که آن را تأدیه می کنم و پیمان من است که آن را تعاهد می کنم، تا به ادای آن گواهی دهی.
آنگاه مولایمان صاحب الزمان – صلوات الله علیه – را دیدم که بر در خانه کعبه ایستاده است و من با دلی مشغول و حالی پریشان به ایشان نزدیک شدم. آن حضرت در چهره من نگریست و راز درونم را دانست.
بر او سلام کردم و او پاسخم را داد.
سپس فرمود: چرا در باب غیبت کتابی تالیف نمی کنی تا اندوهت را زایل سازد؟
عرض کردم: یا ابن رسول الله ! دربارۀ غیبت پیشتر رساله هایی تألیف کرده ام.
فرمود: نه به آن طریق. اکنون تو را امر می کنم که درباره غیبت کتابی تألیف کنی و غیبت انبیاء را در آن بازگویی.
آنگاه آن حضرت ۔ صلوات الله علیه – رفت.

من از خواب برخاست و تا طلوع فجر به دعا و گریه و درد دل کردن و شکوه نمودن پرداختم و چون صبح دمید به تألیف این کتاب آغاز کردم تا امر ولى و حجت خدا را امتثال کرده باشم. در حالیکه از خدای – تعالى – کمک می خواهم و بر او توکل می کنم و از تقصیرات خود آمرزش می خواهم و توفیق من به واسطه اوست ، بر او توکل می کنم و به سوی او باز می گردم
و ما توفیقی الا بالله، علیه توکلت و الیه انیب.

(مأخذ: شیخ صدوق، کمال الدین و تمام النعمه، مترجم منصور پهلوان، انتشارات مسجد مقدس جمکران، چاپ پنجم ۱۳۸۶، ج ۱، ص ۴-۷)

http://www.h-ansari.net/1399/05/23/رؤیای-زیبای-تشرف-شیخ-صدوقره/

با دیدن این کلیپ کاملا متوجه فرمایش حضرت رضا علیه السلام می شویم که آیه مباهله را بزرگ ترین فضیلت مولا در قرآن می داند
تحریف واژه أنفسنا از قرآن …

ارزش روز مباهله و اعمال این روز

📝
اعمال روز مباهله :
-غسل
-روزه
-دو رکعت نماز: در هر هرکعت، پس از حمد ده بار توحید، ده بار آیت الکرسی و ده بار سوره قدر
-خواندن دعای مباهله
-صدقه دادن
-خواندن زیارت امیرالمومنین(ع)

📝ارزش و اهمیت معنوی و اعتقادی این روز
۲۴ذی الحجه(امروز)
– روز مباهله پیامبر(ص) با نصارای نجران(۱۰ه.ق)
– نزول آیه تطهیر در شأن پنج تن آل عبا (۹ه.ق)
– انگشتر بخشی امیرالمومنین(ع) درحال رکوع و نزول آیه ولایت(۱۰ه.ق)
– بزرگترین منقبت قرآنی امیرالمؤمنین(علیه السلام) در امروز است.

توضیح بند آخر را در این روایت ناب و استدلالی از حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام با حوصله بخوانید و در باره آن با برادران ایمانی خود گفتگو کنید و اگر در فهم آن دچار مشکل بودید به عالمان آگاه و اهل معرفت مراجعه و از آنان پرسش کنید. ترجمه این روایت شریف با ترجمه و توضیحات داخل کروشه از استاد غروی عیناً ارسال میشود.

📝
روزی مأمون به امام رضا(ع) گفت:
بزرگترین امتیاز امیرالمؤمنین(علیه السلام) که از قرآن برداشت شود را برایم بگو.

امام رضا(ع) به او گفت:
برتری ایشان در مباهله است*️⃣؛ خدای بزرگ و پُرشکوه فرمود:
﴿فَمَنْ حَاجَّکَ فِیهِ مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَکَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَکُمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَکُمْ وَأَنْفُسَنَا وَأَنْفُسَکُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَهَ اللَّهِ عَلَى الْکَاذِبِینَ﴾[آل عمران ۶۱]
«پس هرکه در اینباره (دربارۀ چگونگی آفرینش مسیح بدون پدر و اینکه همچون سایر انسانها آفریده و بندۀ خداست با تمام غرایز بشری، نه فرزند خدا) با تو بگومگو کرد پس از آنکه علم و دانش این موضوع [با وحی] نزدت آمد [و شاهد این نزول وحی و علم بودند]، بگو: بیایید پسرانمان و پسرانتان، و زنانمان و زنانتان، و خودمان و خودتان را فرابخوانیم، سپس یکدیگر را نفرین کنیم و خدا را علیه یکدیگر بخوانیم و لعنت خدا و دوری از رحمتش را بر دروغگویان قرار دهیم»،
و رسول الله(صلّى الله علیه وآله)، حسن و حسین(علیهما السلام) را فراخواند پس این دو «إبن» اویند، و فاطمه(علیها السلام) را فراخواند [نه هیچیک از همسرانش را] پس او در اینجا [مصداق] «نساءِ» وی [و مورد نظر در آیه] است، و امیرالمؤمنین(علیه السلام) را فراخواند پس بنا به حکم خدای شکست ناپذیر و بلندمرتبه، وی «نفس» پیامبر است.
و از آنجا که هیچیک از مردم و آفریده‌های خدای والا و منزه، بلندمرتبه‌تر و برتر از رسول الله(صلّى الله علیه وآله) نیست پس لازم است که در حکم خدای شکست ناپذیر و بلندمرتبه، هیچ کس برتر از «نفس» رسول الله(صلّى الله علیه وآله) نباشد.

مأمون اینگونه ایراد گرفت که:
مگر نه اینست که خدا بصورت جمع گفت «أبناء» و رسول الله(صلّى الله علیه وآله) تنها و تنها دو پسرش را فراخواند، و بصورت جمع گفت «نساء» و رسول الله(صلّى الله علیه وآله) تنها و تنها دخترش را فراخواند؛ پس چرا درست نباشد که [«أنفس» را نیز که جمع است برای مفرد بکار برده باشد و] فراخواندن را برای کسی بگوید که خودش «نفس» خود است و مراد حقیقی تنها خود او [شخص متکلم] باشد بدون شخص دیگری؟! و در اینصورت آن فضیلتی که برای امیرالمؤمنین(علیه السلام) گفتی دیگر وجود نخواهد داشت!

امام رضا(ع) پاسخ داد:
آنچه گفتی درست نیست ای امیرالمؤمنین؛ وعلتش اینست که دعوت کننده و فراخواننده بودن تنها در صورتی معنا دارد که فراخوانندۀ دیگران باشد همانجور که امرکننده و فرمان‌دهنده اینگونه است که فرمان‌دهنده به دیگران است، و معنا ندارد که در مراد حقیقی فراخوانندۀ خود باشد همانجور که هیچگاه اینگونه نیست که در واقع فرمان‌دهنده به خود باشد.
و زمانیکه رسول الله(صلّى الله علیه وآله) هیچ مردی را در مباهله فرانخواند جز امیرالمؤمنین(علیه السلام) را، پس بی تردید ثابت میشود که وی همان «نفس» پیامبر است که خدای بلندمرتبه در کتابش او را مورد عنایت قرار داده و این حکمِ نفس پیامبر بودنش را در قرآنش تثبیت نموده.

مأمون گفت:
جواب که آمد سؤال واژگون میشود.

📚 موسوعه التاریخ الإسلامی ۸: ۱۳۵٫

ــــــــــــــــــــ
*️⃣ تاریخ مباهله: صبح روز ۲۴/ذح/۹ه‍.
@menbar_ansari

گفتاری عالی از استاد حامدرضا معاونیان
در اهتمام به عزاداری سیدالشهداء علیه السلام
در ایام همه‌گیری کرونا

امروز آخر ماه ذی الحجه و روز پایانی سال ۱۴۴۱ هجری قمری است.
نماز مستحبی را سید بن طاووس رحمه الله در اقبال الاعمال برای این روز نقل کرده است که بجا آوردن آن در این ایام آثار مضاعف دارد.
این نماز دو رکعت است و در هر رکعت پس از حمد ده بار قل هوالله احد و ده بار آیت الکرسی (تا و هو العلی العظیم) خوانده میشود و پس از نماز دعای کوتاهی که مضمون آن اظهار پشیمانی از کوتاهی ها و غفلت هایی است که در این سال از بندۀ شرمنده خداوند سر زده است و طلب قبولی اعمال قربی که توفیق عمل به آن یافته است.
@menbar_ansari

کانال تلگرام؛

https://telegram.me/menbar_ansari

یک نظر بگذارید